B-NEST 


Patience Jordan van Dorpzicht
geb. 17-04-2019
M. Evita-Mila van Dorpzicht
V. Niclas vom Altdeuschen Eck
x
Valdor Wodan van Dorpzicht

 geb. 23-02-2022
M. Royal Lady Jazzy van Dorpzicht
V. Cyras Loki Dark Boy von der Wolfslounge


VALDOR WODAN VAN DORPZICHT

PATIENCE JORDAN VAN DORPZICHT

B-nest

10-10-2023 is het B-nest Of Castle Black geboren.
2 teefjes en 1 reu. 

Drachtboek

Woensdag 9 augustus 2023
Dag 7: Omdat Jordan al behoorlijk voor Venom staat te dansen besluit ik vandaag een eerste progesteron test in te zetten. Rond de middag heb ik uitslag 3.9. Hoger dan verwacht, helemaal omdat het de vorige keer zo langzaam steeg. Vrijdag opnieuw testen. 

Vrijdag 11 augustus 2023
Dag 9: Vanmorgen gelijk bij aankomst op mijn werk wat bloed afgenomen van Jordan en ingezet. Rond half 10 hebben we de uitslag, 10,1. Dat betekend vandaag dekken! Johan gelijk gebeld, hij haalt Wodan op en is rond 13:00 bij mij. Ondertussen heb ik met mijn collega's overlegd dat ik eerder weg mag, zodat ik samen met Johan de dekking kan begeleiden. Het is namelijk de eerste dekking voor Wodan.  
Alles verloopt eigenlijk heel soepel, Thom heeft Venom meegenomen voor een wandeling en Wodan is gelijk erg geïnteresseerd in Jordan en weet wat hij moet doen. Binnen een half uur staan ze voor 20 minuten gekoppeld. De eerste geslaagde dekking. 

Zaterdag 12 augustus 2023
Dag 10: Omdat Wodan het weekend blijft logeren (luxe) heb ik vandaag ook de mogelijkheid om ze nog weer bij elkaar te laten. Als snel hebben we nog een geslaagde dekking en staan ze weer voor ruim 20 minuten gekoppeld. Onderling gaat het ook erg goed met de honden. Venom is iets gefrustreerd, maar de mannen gaan heel goed samen.

Zondag 13 augustus 2023
Dag 11: Vanmorgen vroeg uit de veren en de honden weer samen. Dit keer duurt het iets langer, maar na een poosje hebben we toch nog de laatste dekking. Rond 9 uur is Johan bij mij om Wodan weer op te halen. Nu hopen op knappe pupjes. 

Woensdag 6 september 2023
Dag 26: We zijn al 3 weken verder en Jordan lijkt wel drachtig, ze is steeds heel misselijk, eet haar brokken niet of met lange tanden. Ook denk ik al een klein buikje te zien en zijn haar tepels meer gezwollen. 

Het is nog erg vroeg, maar omdat ik alle vertrouwen heb in mijn dierenarts gaan we vandaag voor de echo. Bij binnenkomst even wegen en is ze toch bijna 3kg afgevallen. Daarna de spreekkamer in, even scheren en ook de dierenarts vind dat ze al wat meer tepels heeft. Het is nog pril, maar we zien duidelijk de vruchtzakjes met inimini pupjes, het is nog te vroeg om hartactie te zien, maar dat geeft niet, ze is drachtig. Nu extra verwennen en zorgen dat we haar goed op gewicht kunnen houden. 

Eind van de dracht zullen we een röntgenfoto maken, dan weten we hoeveel pups ze verwacht. 

Donderdag 5 oktober 2023
Dag 55: de zwangerschap verloopt soepeltjes, Jordan is topfit en kan nog goed meekomen. Ze heeft eetlust voor 10 en is inmiddels ook goed aangekomen. Vandaag hebben we een afspraak op de praktijk voor de röntgenfoto. Bij binnenkomst is het even knuffelen met alle collega's en dan vervolgens op de weegschaal, 36,5kg is ze inmiddels. Samen met onze stagiaire maak ik zelf even 2 foto's, ik stuur ze door naar de Imac en samen met dierenarts Anne-fleur tellen we de puppy's, 6 schedeltjes en ruggegraatjes. In de avond begin ik met haar temperatuur op te meten 37,9.

Vrijdag 6 oktober 2023
Dag 56: Ik merk dat Jordan haar gedrag veranderd, overal waar ik ben is zij ook en ze ligt veel binnen, terwijl ze normaal graag buiten is. Haar eetlust neemt af en ze ligt vooral veel te slapen. Als Aleyna uit school komt zegt ze: 'mama, wat is Jordan rustig'. Meteen krijg ik een flashback naar vorig jaar, toen zei ze namelijk hetzelfde 2 dagen voordat de bevalling begon. Hoewel het nog vroeg is zal het dan vast niet meer zo lang duren. Haar temperatuur vandaag 37,9.

Zaterdag 7 oktober 2023
dag 57: Vandaag is er eigenlijk weinig verandering, ik begin met 2x temperaturen, in de ochtend 37,9 en in de avond 37,6. Het eten gaat nog steeds moeizaam, in de ochtend laat ze haar brokken staan en in avond eet ze met lange tanden haar bak leeg. 

Zondag 8  oktober 2023
dag 58: ze slaapt de nacht in de gang en ik hoor haar zo af en toe rondjes draaien. Eigenlijk het zelfde als gisteren, ze eet maar een klein beetje en laat de rest staan. Temperatuur 37,6 en in de avond 37,2, zal dit dan haar daling zijn? Ik besluit vannacht bij haar op de bank te gaan slapen, want ik vind haar te onrustig. Op wat hijgen en af en toe graven in de werpkist verloopt de nacht verder rustig. 

Maandag 9 oktober 2023
dag 59: Vandaag een onrustige dag, Jordan is veel aan het graven en hijgen. Ze zoekt zelf de werpkist op en ligt daar eigenlijk de hele dag. Ze heeft dunnere ontlasting en doet vaak kleine plasjes. Rond de middag twijfel ik of ze misschien wat vruchtwater verliest, maar er gebeurd verder niks. In de avond twijfel ik toch wat, ik heb contact met Johan (ODH kennel van Dorpzicht) en besluit toch even te bellen met de praktijk voordat we de nacht in gaan. Nadat we met de dierenarts hebben gesproken gaan we toch even langs voor een check. Er is nog niks te voelen in het geboortekanaal en Jordan heeft ook nog geen persweeen. We willen niet te vroeg ingrijpen en overleggen dat we het nog even aankijken. Als ik het niet vertrouw kan ik altijd bellen. Bij thuiskomst word ze toch onrustiger en lijken de weeen echt door te zetten...

Dinsdag 10 oktober 2023
dag 60: Rond mindernacht begin ik eindelijk weeen te zien en na ruim een uur persen word eindelijk de eerste pup geboren. Ze komt in stuit en omdat het al even duurt help ik haar een beetje mee. Om 1:02 word een grauw teefje geboren van 514 gram. Jordan verzorgt haar pupje perfect.  

Daarna duurt het een lange tijd voordat er weer iets gebeurd, wanneer de weeen weer komen, word na een paar keer persen om 3:24 het volgende pupje geboren. Een grauw reutje van 570 gram. Stiekem hoop ik dat ze de rest wat sneller volgt, de vermoeidheid hakt erin. Ik besluit om even op de bank te gaan liggen. De volgende pup, een grauw teefje komt om 6:16 helemaal zelf en Jordan weet precies wat ze moet doen. 

Weer gaat er een lange tijd over heen dat er niks gebeurt, ik besluit tussendoor Jordan even mee te nemen naar buiten. Pas om 8:44 komt weer de volgende pup, een zwartbruine reu van 576 gram, helaas zit er geen leven in. Alsof Jordan het aanvoelt, laat ze het toe dat ik de pup gelijk weg pak. Ik zuig hem uit, geef hem een wisselbad, wrijf alsof mijn leven er vanaf hangt, geeft hem hartmassage en beademing, maar het mag helaas allemaal niet baten. 

De gedachte dat er nu een dode pup is en er nog 2 moeten komen zit mij niet lekker. Ik probeer zo rustig mogelijk te blijven en te wachten tot de volgende weeen komen. Als er na 2 uur nog niks is gebeurd ga ik op advies van de dierenarts toch maar even langs de praktijk om een echo te maken. Helaas zien we hier dat de andere 2 pups al geen hartactie meer hebben. Jordan krijgt een injectie Oxytocine en nu is het afwachten tot de laatste 2 pups geboren worden. Om 15:30 komt er een prachtige grauwe teef leveloos ter wereld. Wat is dit toch verdrietig werk. Jordan doet wat ze moet doen en laat mij daarna de pup meenemen. Nog 1 pupje te gaan. 

Omdat het allemaal erg lang duurt en de meesten al op de hoogte zijn van de bevalling, besluit ik vast de nieuwe baasjes in te lichten. Gemengde gevoelens, zo is dat voor mij ook. Ze zijn erg blij dat er een pupje voor hen bij zit, maar vinden het ook erg verdrietig dat 3 pups het niet hebben gered en dat vinden wij ook. 

De hele avond blijf ik bij Jordan, maar er komt geen 6e pup. Ik overleg nog telefonisch en via whatsapp met 2 van onze dierenartsen. We besluiten Jordan een injectie calcium te geven en de nacht af te wachten. De pup leeft toch al niet meer, dus er is geen haast om gelijk actie te moeten ondernemen. 

In de ochtend is er nog geen verandering, Jordan ligt heerlijk bij de pups, ze is alert en doet wat ze moet doen. Ik ben zelf helemaal gesloopt en kan amper meer functioneren. Nadat de kinderen zijn weggebracht (school en de kinderopvang) val ik dan ook als een blok in slaap op de bank. Wanneer ik wakker word heb ik tig berichten gemist, iedereen is benieuwd of er nog een pupje is gekomen of dat we toch moeten handelen. Ik bel gelijk met de praktijk om door te geven dat ik er geen pup af heb zien komen. Ze gaan de OK klaarmaken en over een half uur kan ik die kant op. Voordat ik ophang geef ik nog door dat ik wel voor de zekerheid nog een röntgenfoto wil voordat we gaan opereren. Ik baal als een stekker, het zou toch niet zo zijn dat ze nu nog op de operatietafel moet. Ergens heb ik gemengde gevoelens, mijn intuïtie laat mijn eigenlijk nooit in de steek, dus daar probeer ik nu nog op te vertrouwen. 

Eenmaal aangekomen op de praktijk lopen we gelijk de rontgen in. Samen met onze stagiaire schiet ik weer een foto, eenmaal ontwikkeld en op het scherm zien we niks in haar buik. Een andere collega komt er nog bij en een paardenarts met zeer veel ervaring met het maken van röntgenfoto’s. Geen pup te bekennen, we bekijken opnieuw de foto van vorige week en tellen toch echt weer 6 schedels. Wat een rollercoaster.. misschien is de pup er toch vannacht afgekomen en heeft ze hem opgegeten, misschien was er geen 6e pup, we zullen het niet weten. Ik ben in iedergeval blij dat haar een operatie bespaard blijft.
 
De 3 kleintjes doen het super, ze zijn al flink aangekomen en heerlijk tevreden. Dat we dan nu (hopelijk) eindelijk lekker kunnen genieten van onze 3 musketiers.

Ik stel ze aan jullie voor:

PAARS

Teef
Wolfsgrauw
514 gram

ROOD

reu
Wolfsgrauw
570 gram

GEEL

Teef
Wolfsgrauw
506 gram

17-10-2023

week 1:
   De eerste week is alweer voorbij en eigenlijk valt er weinig bijzonders te melden. De pups zijn super relaxed, tevreden en groeien als kool. Alle gewichten zijn op dag 6 al verdubbeld wat ook niet anders kan, want Jordan heeft melk voor een heel weeshuis. Wat een heerlijk nestje. 

   Jordan zelf doet het ook super, ze is weer een super mama en waakt goed over haar kindjes. De geboortemelding is gedaan, we zijn aan het plannen voor de eerste puppybezoekjes en binnenkort zullen ook de Embark DNA testen gedaan worden. 
   
   Embark DNA test is een  snelle, efficiënte, betrouwbare en zeer nauwkeurige DNA-test voor honden. Het geeft nuttige informatie over de genetische samenstelling, de COI(genetisch bepaalde inteelt coëfficiënt) meer dan 200 genetische gezondheidsrisico's,  familiegeschiedenis en fysieke kenmerken em zelfs persoonlijkheidskenmerken van een hond.  Dit alles kan er voor zorgen een zo passend mogelijke match te vinden om de verwantschap omlaag te brengen. Zo kunnen we zorgen voor een lager inteelt door de COI op basis van DNA uitrekenen vóór een eventuele dekking en voor meer genetisch diversiteit binnen het ras. Dit alles om het ras gezond te houden. 

   Ook zijn de eerste 2 namen binnen gekomen, allebij ontzettend origineel, met een verhaal erachter. Ik hou ervan! 

Bruce Sef of Castle Black 
Brigida Zena of Castle Black


PAARS

Teef
Wolfsgrauw
1265 gram

ROOD

Reu
Wolfsgrauw
1390 gram

GEEL

Teef
Wolfsgrauw
1260 gram

26-10-2023

week 2:

Vandaag is de 2e dag van de 2e week. De pups doen het nog steeds goed, ze groeien als kool en zijn heerlijk tevreden. De oogjes en oren zijn open en de pups beginnen op ons te reageren. Zo af en toe komen er al grommetjes en blafjes uit de werpkist en maken ze een hoop kabaal als moeders in de buurt kom. Ze doen al een poging om wat stapjes te maken, een comisch gezicht als je het mij vraagt, aangezien ze zo rond zijn dat ze steeds weer omrollen. 

Het gaat eigenlijk allemaal heel voorspoedig, ook met Jordan en er is weinig bijzonders te melden. Deze week zullen ze voor het eerst ontwormd worden en aankomend weekend hebben we de eerst puppybezoeken. Harstikke gezellig en ontzettend benieuwd wat ze van de pups vinden. 
  


PAARS

Teef
Wolfsgrauw
2035 gram

ROOD

Reu
Wolfsgrauw
2100 gram

GEEL

Teef
Wolfsgrauw
2150 gram

10-11-2023

week 4 

Derde dag van de 4e week. Alles verloopt vlekkeloos en eigenlijk is er weinig te melden. De puppy’s zijn vrolijk en alert. Ze reageren gelijk op ons en we horen ze steeds vaker even spelen met elkaar en blaffen. Inmiddels kunnen ze goed rondlopen en voeren we ze bij met vlees. Ook zijn ze deze week voor de 2e keer ontwormd. 

Deze week niet de beste foto’s en geen gewichtjes erbij omdat ik even afwezig was. 

PAARS

Teef
Wolfsgrauw

ROOD

Reu
Wolfsgrauw

GEEL

Teef
Wolfsgrauw

15-11-2023

week 5

Alleen maar aan het genieten van onze 3 musketiers! Vandaag de eerste dag van week 5, de pups gaan bij droog weer lekker even naar buiten. Ik kan wel uren naar ze kijken. Ze ontdekken de omgeving, zand en natuurlijk Venom. 

Foto’s maken is steeds lastiger, want ze zitten amper stil. 

PAARS

Teef
Wolfsgrauw

ROOD

Reu
Wolfsgrauw

GEEL

Teef
Wolfsgrauw

23-11-2023

week 6

Vandaag is de 2e dag van de 6e week. Afgelopen weekend zijn ze voor de 3e keer ontwormd en dinsdag kwam de dierenarts op bezoek. Alle pups zijn gevaccineerd, gechipt, dna testen afgenomen en goedgekeurd door de dierenarts. 

Ze doen het nog steeds heel goed, ze drinken nog bij Jordan en eten brokjes. Moeders begint steeds wat strenger te worden wanneer ze te hard drinken of grenzen over gaan. We zijn druk met zindelijkheid trainen en Venom leert ze de regeltjes  tijdens het spelen. Zo worden het al steeds meer echte hondjes, bij de teefjes beginnen zelfs de oortjes al wat te staan. 

PAARS

Teef
Wolfsgrauw
4740 gr

ROOD

Reu
Wolfsgrauw
5320 gr

GEEL

Teef
Wolfsgrauw
5210 gri

03-12-2023

week 7

Vandaag is de 5e dag van de 7e week.  We Hebben een drukke week gehad. Woensdag hadden we nestcontrole vanuit de stichting. Erg gezellig, alles goedgekeurd en het papierwerk in orde.  

De puppen groeien nog steeds als kool, wat een gewichten hebben ze al. 


 
De laatste spulletjes voor de puppypakketjes en het voer kwam deze week. Al het papierwerk uitgeprint en de mapjes liggen klaar. 


Vrijdag hadden we de puppytest bij de Hondenschool 'Happy Tails'. Voor het eerst zag ik de pups heel anders dan thuis, maar klopten de karaktertjes ook hoe ik het zelf had ingeschad. Voor mezelf een goede les om ook bij een klein nest de pupjes apart van elkaar mee te nemen. Ze kregen allemaal een mooie beoordeling. Ze zijn erg vriendelijk, mensgericht en hebben een 'medium' werkdrift. Wel zijn ze erg vocaal, goed voor de baasjes om hier rekening mee te houden en goed mee aan de slag te gaan.  Dank aan Karen en Amy voor hun kunde, kennis, tijd en advies om mij als beginnende fokker op weg te helpen. 

Na de puppytest heb ik contact gehad met de baasjes van de teefjes en zijn de puppen verdeeld. 

Zaterdag kregen we puppybezoek van Johan en Anneke (Oudduitse herder kennel 'Van Dorpzicht') de eigenaren van Wodan en fokkers van mijn eigen honden. Erg gezellig, veel gekletst en ze hadden heel lief voor alle pupjes een tasje met een speeltje en lekkers meegenomen namens papa Wodan. 

Vandaag is het eerste teefje Zena verhuisd, wij wensen haar en de nieuwe baasjes veel geluk. 

Nog 1 weekje te gaan en nog volop genieten van Sef en Marley. Deze week gaan ze nog even afzonderlijk van elkaar en zonder moeders mee op stap. 

BOB MARLEY OF CASTLE BLACK

Teef
Zilvergrauw
7610 gr

BRUCE SEF OF CASTLD BLACK

Reu
Zilvergrauw
7860 gr

BRIGIDA ZENA OF CASTLE BLACK

Teef
Zilvergrauw
7680 gr