In Memoriam

Welano 

*02-04-2003 /  12-08-2021 


 

Noa

*19-07-2012 / ⴕ28-02-2022

Welano

*02-04-2003 /  12-08-2021 

In 2010 kreeg ik mijn eigen paard, een afgekeurd sportpaard. Nadat hij 2 jaar bij onze buren had gestaan, kreeg ik mijn vader zo ver en bouwden we een stalletje voor hem thuis. Het gelukkigste pennymeisje was ik toen natuurlijk! Hij was mijn trouwste maatje, genoot altijd van alle  aandacht die hij kreeg en altijd zo lief voor kleine ruitertjes op zijn rug. Een paard met een gouden randje. Een boek kan ik over hem schrijven, verschillende interne stages is hij met mij mee geweest.  Zo ontzettend veel avonturen hebben we samen beleefd.

Helaas had hij al een aantal jaar last van hoefkanker, hij kon niet meer lekker mee meekomen met de andere paarden in de wei en hebben we het verdrietige besluit moeten nemen om hem te laten gaan. Hij heeft bij veel mensen een hoefdruk achtergelaten.
 

Dank aan mijn ouders voor deze geweldige ervaring en ook aan mijn lieve vriendin Maaike, die altijd, maar dan ook altijd hem heeft opgevangen als het nodig was. Heel wat ritjes heeft ze met ons afgelegd. 

Noa

*19-07-2012 / ⴕ28-02-2022 

Mijn eerste eigen hondje.. 17 jaar was ik en ik zeurde al enige tijd voor een eigen hondje. Mijn vader ging uiteindelijk overstag, maar dan wel een teckeltje. Na enige zoektocht vond ik haar, een ruwhaar dwerteckeltje, black-and-tan. We gingen er kijken en natuurlijk opslag verliefd. Daar was ze, mijn eigen kleine Noa. Vertroeteld als een kleine baby zat ze altijd aan mij vast geplakt. Was ik een weekend weg ging ze mee, was ik bij Thom, dan ging ze mee en was ze dat een keer niet dan werden mijn ouders thuis gek van haar. Ze liep rondjes net zo lang totdat ik terug was. Dan kwam ze bij me op schoot en vond ze weer rust. Toen onze dochter werd geboren  moest ze er niks van weten, ze deed gewoon alsof ze niet bestond. Na een klein jaartje zag ze in dat die kleine toch wel veel voordelen had, extra knuffels, kusjes en korstjes brood. Sindsdien accepteerde ze alles van onze dochter en lag ze het liefst dicht tegen haar aan op de bank.

Vorig jaar maart  werd bij Noa secundaire epilepsie geconstateerd, bloedonderzoeken, verschillende medicatie, alles hebben we uit de kast gehaald. Helaas was de prognose niet zo goed, wat eerst 1 aanval per maand was, werden er snel 4 per week. Ondanks mijn werkervaring, ging ook ik steeds mijn grenzen verleggen. De laatste maanden wist ik al wanneer er weer een aanval aan zat te komen, het was verschrikkelijk om aan te zien, hoe gedesoriënteerd ze daarna was en haar coördinatie verloor. Ze werd onvoorspelbaar naar ons, de kinderen en er hing een duidelijke spanning in de roedel.  Eind februari heb ik veel te vroeg het besluit moeten nemen om haar los te laten, ze mocht nog geen 10 jaar worden.


Rocket (02-09-2017)

Onze straatrat. Ergens in 2018 verscheen deze knapperd vanuit het asiel op mijn werk. Toen hij uit het reismandje kwam was ik opslag verliefd, als ik nu de foto's terug kijk.. tja dan denk ik daar wel anders over, gelukkig is hij goed opgedroogd, haha. Hij had nog wel wat probleempjes niesziekte, auto-immuunziekte, ontstoken ogen en een hartruis en werd dus mijn zorgenkindje. Alles accepteert hij van mij en alles kan ik met hem doen, van nagels knippen tot pillen en röntgenfoto's maken. Alles ondergaat hij probleemloos met mij in de buurt. 2 weken was hij bij ons toen hij voor het eerst naar buiten glipte, maar hij kwam direct terug toen ik hem riep, alsof hij altijd al bij ons had gewoond. Een lot uit de loterij, a match made in heaven!

Winter (28-04-2021)

Een katje erbij leek mij geweldig, Thom wat minder, hij vond Rocket al teveel. Ik vroeg hem erover na te denken, uiteindelijk ging hij overstag en ging ik op zoek naar een katje. Ik wist precies wat ik wilde, een Brits Korthaar.  Winter komt bij een Duitse fokster vandaan en is met 15 weken bij ons komen wonen. Ze is ontzettend goed gesocialiseerd en paradeerde na 2 dagen door ons huis alsof ze hier al jaren woonde. Rocket moest niks van haar weten, 8 weken lang heeft hij naar haar lopen blazen. Steeds weer zocht ze voorzichtig toenadering en bleef ze hem kopjes geven. Tegenwoordig zijn ze de grootste vriendjes. 

Winter deinst nergens voor terug, ze kroelt met alle visite, loopt tussen de honden, schooiert net zo hard bij Jaxson zijn stoel en hangt bij Aleyna en haar vriendinnetjes over de schouder. Alles vindt ze gezellig, ze is een enorme aanwinst in ons gezin en zelfs Thom kan katten iets meer waarderen door haar. 

Winter heeft een stamboom en als alle onderzoeken goed zijn, hopen wij op een nestje van haar in de toekomst.